In de Media

Bezoek ons op Facebook en volg ons via Twitter voor het laatste Ring-Rings nieuws. Vergeet tevens niet je aan te melden voor onze nieuwsbrief voor informatie over toekomstige speciale edities, promoties, kado ideeën, echt gebeurde verhalen en onze voortdurende support van War Child. Doe met ons mee en deel jouw meningen, wij horen graag wat je denkt. Je kunt ons hier mailen

'Ouders, let goed op je kind'

Opvallend veel kinderen vermist op stranden

De Reddingsbrigade roept ouders op om goed op hun kinderen te passen en dan vooral in de buurt van water. Volgens de Reddingsbrigade zijn ouders steeds vaker afgeleid door mobiele telefoons, laptops en iPads. De organisatie begon in 2007 bij te houden hoe vaak kinderen vermist raken. Uit de cijfers blijkt dat dit jaar tot nu toe meer kinderen werden vermist dan in dezelfde periode in vorige jaren. Zo zijn dit jaar 733 kinderen veilig naar hun ouders teruggebracht, gewoonlijk ligt dat aantal rond de 698.

Armlengte
De directeur van de Reddingsbrigade, Raymond van Mourik, zegt in dagblad Spits dat de werkelijke cijfers nog hoger liggen. "Deze groep kinderen betreft de officieel geregistreerde gevallen die doorgaans meer dan een kwartier kwijt waren."

Volgens Van Mourik moeten ouders spelen met hun kinderen en continu op ze letten, ook als ze in ondiep water spelen. Als ouder moet je niet meer dan een armlengte afstand van je kinderen blijven, vindt hij.

Polsbandjes
Van Mourik: "Nu zijn al die kinderen veilig teruggebracht, totdat dat een keer niet lukt en er een ongeluk gebeurt". Zijn organisatie deelt kinderpolsbandjes uit waar 06-nummers op worden geschreven. Veel kinderen konden dankzij deze bandjes terug worden gebracht naar hun ouders.

De Reddingsbrigade heeft 180 afdelingen met 5000 actieve vrijwilligers die toezicht houden op zwemmers en watersporters.
Bron: NOS nieuws

'Opvallend veel kinderen vermist op stranden'

Opvallend veel kinderen vermist op stranden

IJMUIDEN -  De reddingsbrigades hebben zondag hun handen vol gehad aan vermiste kinderen op de stranden en bij andere wateren. Toch verliep de dag ondanks de „massale drukte” over het algemeen goed, aldus een woordvoerder.
Volgens de eerste tellingen raakten minstens 110 kinderen hun ouders kwijt. „Dat zijn er opvallend veel', aldus de zegsman. Alle kinderen zijn opgehaald. Een jongetje was ruim drie uur zijn ouders kwijt. De ouders hadden de kleine op het strand achtergelaten, terwijl ze zelf een hapje waren gaan eten. Volgens Reddingsbrigade Nederland is het advies om niet te lang in het koude water te blijven goed opgevolgd. Toch raakten drie mensen onderkoeld. Een jongeman bij Uden kampte met hartklachten door onderkoeling. Ook moesten de leden van de reddingsbrigades in zo'n 200 gevallen EHBO-hulp verlenen. De verwondingen van de badgasten varieerden van een kniefractuur en kwallenbeten, tot snijwonden door stenen en schelpen. De reddingsbrigade kwam ook in actie op het Engelermeer bij Vlijmen (Noord-Brabant), waar gezocht is naar een 21-jarige drenkeling.
Bron: telegraaf.nl 

Wist je dat? Elke 40 seconden verdwijnt er een kind in de Verenigde Staten!
Wist je dat? Elk jaar worden er meer dan 800.000 kinderen als vermist opgegeven!
Bron: missingchild.wordpress.com 

Sgt Ed Fisher van het Maryland Coast Dispatch claimt dat 80% van de kinderen die hij na verdwijning weer terugvindt… door vaders in de gaten werden gehouden!!!
Bron (PDF): www.oceancitymd.gov

Rascals of London - Ring-Rings.com Add

Rascals of London
Bron: rascalsoflondon.co.uk 

Babyccino Kids: Daily tips, Children’s products, Craft ideas, Recipes & More
Bron: babyccinokids.com/blog 

Veiligheid voor alles | Love2BeMama
Bron: love2bemama.com